Vägglöss - Massor med vägglöss

Orsaker till vägglöss

Orsaker till vägglöss

Det finns massor med orsaker att man kan drabbas av vägglöss och i värsta fall få en vägglus invasion i bostaden. De vanligaste sätten att få vägglöss på är:

  • I resväskan på utlandsresan
  • Från ett svenskt hotellrum
  • Möbler i Second Hand-affärer
  • Möbler som står utanför en container

Vägglöss på utlandsresan

Det klart vanligaste sättet att få in vägglöss är när man varit på semester utomlands och då följer vägglössen med kläderna i resväskan. Vägglöss på utlandsresan

Du kan få vägglössen på enklare hostel, motell, Bed & Breakfasts eller lyxiga hotell. Vägglössen kan finnas var som helst och har inte enbart med hygien att göra.

Störst risk för att få vägglöss är där det bor många människor under kortare tider vilket är typiskt för hotell, motell och hostel.

Ett tips är att spraya väskan och kläderna i väskan med rödcederolja. Detta gör att eventuella vägglöss flyr väskan och går någon annanstans.

Svenska hotellrum

Det är inte heller helt ovanligt att man få med vägglöss från ett hotellrum i Sverige. Detta beror på att det kommer många människor från andra länder som bor på hotellrummen.

Risken är dock mycket liten att du får vägglöss i Sverige.

Vägglöss i möbler på Second-Hand

Vägglöss i möbler på Second-Hand

När du köper möbler på Second-Hand kan du utsättas för vägglöss. Vägglössen bosätter sig gärna i möbler, helst stoppade men även rena trämöbler.

Det är inte säkert att den tidigare ägaren vet att det var vägglöss i möblerna men vissa säljer möblerna med vägglöss för att få in lite pengar. Även kläder på second-hand kan bära på vägglössen.

Tvätta eller torktumla alltid de begagnade kläderna och använder rödcederolja innan du tar in möblerna i bostaden.

Slängda möbler

Om du hittar en snygg möbel utanför en container står den där av en anledning. Antingen är den väldigt ful, möbeln kan vara trasig eller så är det vägglöss i den.

Var alltid försiktig med att ta en möbel som du inte har någon historik för. Om du definitivt vill ha den så spraya möbeln med rödcederolja innan du tar med den in i hemmet.


Hitta skydd mot vägglöss och skadedjur hos


All skadedjursbekämpning

Här finns all hjälp du kan behöva för att bekämpa vägglöss och andra skadedjur.

Metoder för att bli av med vägglöss

Tillverkare av vägglössskydd

Här hittar du en del tillverkare av vägglösskydd.


Allt om svårbekämpade vägglöss

Här finns mycket mer intressant fakta och info om vägglusen och vilka metoder du kan använda för att sanera bostaden från vägglöss.Meny - Vägglöss
Till förstasidan på www.vaggloss.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SaneringBettOrsakerNyheter