Vägglöss - Massor med vägglöss

Vägglusens boplatser

Vägglusens boplatser

Vägglusen engelska namn, Bed Bug är ett mycket passande namn på den lilla lusen. Vägglöss gillar att bosätta sig skyddat så när sin mat som möjligt och eftersom den bara kommer fram när det är mörkt och lugnt så är sängen och sängens närhet det bästa stället.

Sänglöss kan oftast hittas i madrassen, sänggaveln, sängskåpet eller i springor i golv och väggar. Springor finns nästan alltid i laminatgolv och parkettgolv och även om golvläggaren använder skarvförsegling hittar vägglusen en springa eller glipa. Även bakom golvlisterna gillar lössen att krypa in.

Vägglus eller vägglöss

Om du har tur hittar du bara en enstaka vägglus men när vägglössen förökar sig brukar många samlas på samma ställe. Detta blir så eftersom vägglöss använder feromoner för att hitta tillbaka till boet och då följer de samma spår.

Normalt bor vägglusen maximalt 20 meter från din säng vilket gör att vägglusen om det vill sig illa kan bo i vilket rum som helst bostaden men oftast bor de i ditt sovrum.

Vägglusen är bra på att gömma sig

Vägglusen är bra på att gömma sig

En vägglus är ganska platt och mycket bra på att hutta trånga utrymmen att gömma sig i. Den gillar inte ljus och därför ser du den normalt aldrig på dagen. En vägglus, kan om den vill, krypa in i pappers smala springor i möbler.

Ett bra sätt att hitta vägglössen snabbare är att ha det välstädat och ha så lite saker som möjligt i närheten av sängen. Vägglössen kan dock även gömma sig i sömmar i tyger, små sprickor i träet eller t.o.m. i skruv- och spikhål. Andra vanliga ställen att hitta vägglöss är i eluttag, elutrustning, högtalare och kläder. Naturligtvis ska man tidigt leta efter vägglössen i garderober, väggpaneler eller takpaneler.

Byta sovplats fungerar inte

Ifall du upptäcker att du fått bett av vägglöss hjälper det inte att byta sovplats eller sova i ett annat rum. Detta beteende kan snarare förvärra spridningen av vägglössen till fler rum och utrymmen. Ohyran märker inom kort att deras matförråd har försvunnit och kommer hitta dig var du än bor i huset.


Hitta skydd mot vägglöss och skadedjur hos


All skadedjursbekämpning

Här finns all hjälp du kan behöva för att bekämpa vägglöss och andra skadedjur.

Metoder för att bli av med vägglöss

Tillverkare av vägglössskydd

Här hittar du en del tillverkare av vägglösskydd.


Allt om svårbekämpade vägglöss

Här finns mycket mer intressant fakta och info om vägglusen och vilka metoder du kan använda för att sanera bostaden från vägglöss.Meny - Vägglöss
Till förstasidan på www.vaggloss.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SaneringBettOrsakerNyheter